Arkib untuk Mac, 2010

aktiviti mendaki (part 2)

Posted in klik-klik travel & outdoor on Mac 31, 2010 by huhu2

BACKPACKER

GUNUNG LEDANG

TIKET BAS

JB  – Muar         : RM 15.30

Mua – JB          : RM 15.30

TOTAL             : RM 30.60

BAS TAMBANG

Muar – Tangkak : RM 4.50

Tangkak – Muar : RM 4.50

TOTAL              : RM 9.00

Expenses at Gunung Ledang  Park

Permit masuk      : RM 5.00

Permit mendaki   : RM 5.00

Guide                : RM 140

Deposit sampah  : RM 20.00

Camp site           : RM 5.00

LOG BACKPACKER GUNUNG LEDANG

JUMAAT 26/3/2010

7.00am-7.30am  – berkumpul di terminal bas larkin

8.30am             – menaiki bas ke Bandar Muar

11.30am            – sampai di bandar Muar

12.00pm           – makan tengahari

1.30pm              – bertolak ke Taman Negara Ledang dengan menaiki bas tambang

3.30pm             – tiba ditepi jalan masuk (entry) Taman Negara Ledang

4.15pm             – tiba di Taman Negara Ledang (berjalan kaki ke Taman Negara Ledang)

4.30pm             – pendaftaran / camp site

5.15pm             – aktiviti bebas / mandi

7.00pm             – memasak / penyediaan makan malam

8.30pm             – perbincangan terakhir

11.00pm           – berehat / tidur

SABTU 27/3/2010

7.00am               – bangun pagi / penyediaan sarpan pagi

8.30am               – berangkat / pendakian ke puncak (taklimat & doa)

12.30pm             – sampai di puncak Gunung Ledang

12.30pm-1.30pm – berehat /  mkn tngahari

1.40pm               – turun ke camp site

5.00pm               – sampai di camp site (Taman Negara Ledang) / rehat

7.00pm               – persiapan makan malam

AHAD 28/3/2010

9.30am             – berjalan kaki ke pintu masuk Gate B Taman Negara Ledang

10.15am            – Tiba dipintu masuk sambil menunggu bas tambang

11.00am            – bas tambang tiba adn terus ke Bandar Muar

2.00pm             – tiba dibandar Muar dan makan tengahari

3.00pm             – menaiki bas ke johor ( larkin sentral )

6.00 pm            – selamat tiba di johor dan bersurai.

PESERTA YANG MENYAHUT CABARAN

RAFI aka MAT BOND

PIEE aka LONGTAIKO

RAZIK aka MR PRESIDENT

AREL aka NICE GUY

K'RUL aka MR COOL

backpacker club

Posted in klik-klik travel & outdoor on Mac 29, 2010 by huhu2

MALAYSIAN BACKPACKER CLUB

MALAYSIAN BACKPACKER CLUB

Mari kawan2 beramai2 kite bersama join club MALAYSIAN BACKPACKER CLUB. bolehla kite semua bertukar pendapat dan idea malah travel bersama2…!

you’ll never travel alone

lepaq kat mcd

Posted in liku liku hidup on Mac 29, 2010 by huhu2

alo.. 25/3/2010 mase nie last kiteorang wat checklist dan perbincangan mengenai perjalan yang akan dilalui ,ngan last day kiteorang makan sedap2.. sebab esoknya dah nak start perjalanan yang mengambil masa yang lama.. jb-muar-tangkak (naik bas)

kentang oh kentang...!

bersama presiden club hehe..! aku naib presiden jek.. 😛

antara peserta yang menyahut cabaran.. peace...!

ape lagi makan time...!

aktiviti mendaki

Posted in klik-klik travel & outdoor on Mac 10, 2010 by huhu2

GUNUNG LEDANG

pintu masuk Taman Negara Johor Gunung Ledang

salam.. kali nie aku nak wat trip backpacker ker Muar.. tmpat yang dituju adalah Gunung Ledang.. mungkin aktiviti nie akan dijadualkan pada 26-28 march nie.. kepada semua geng2 harap bersedia dari segi fizikal dan mental.. walaupun nie kali ke 4 aku mendaki aku harap smua berjalan dengan lancar dan selamat.. semua peralatan dan dan perbincangan sudah dilakukan dengan terperinci.. trek yang kami akan lalui dari Taman Negara Ledang.. aku rase sesiapa yang dah pergi mungkin tahu dimana Taman Negara Ledang nie.. kdang2 ade yang silap pergi terus ke resort.. hehe..

catatan laluan mendaki yang pernah aku lalui utk mendaki ke Gunung Ledang

1.  – Dari Asahan ke Sagil

2. – Dari resort Gunung Ledang

3. – Dari Taman Negara Ledang

TUNGGU EPISOD YANG SETERUSNYA NANTI…!

futsal

Posted in liku liku hidup on Mac 9, 2010 by huhu2

my friends vs niosh

perlawanan friendly my friends vs niosh

haha..! time nie perlawanan friendly antara dua pasukan gergasi yang besar.. antara MY FRIENDS VS NIOSH.. Walaupun friendly biase tetapi kedua2 pasukan tidak cepat menyerah kalah untuk merapatkan jurang gol antara satu sama lain.. oleh kerana sponcer jersi lari, kiteorang terpaksa memakai baju sendiri jek 😦

walaucamner pun semangat pasukan mesti kuat beb..!

penang

Posted in klik-klik travel & outdoor on Mac 2, 2010 by huhu2

WAR MUSEUM

Kali nie aku gi berdua jek ngan member aku.. sampai kat penang sepupu aku jemput tuk diorang bawak ketempat2 yang best2 kat penang. bnyak tempat gak kite orang gi.. salah satu tempat adalah WAR MUSEUM yang terletak di Batu Maung Penang. jika sesiapa yang suka bab history disinilah tempat yang perlu anda tuju.. memang best bile berada kat atas bukit nie.. view pun cantik..

pic yang diupload untuk tontonan…

di pintu hadapan WAR MUSEUM

salah satu laluan yang perlu dilalui

kat dalam nie ade satu lorong gelap.. sape yang berani leh lalu kat lorong nie.. sbb gelap gile lorong tuh.. haha..! laluan nyer cukup untuk sorang jek.. jadik kalau nak masuk ramai2 kene beratur la.. aku cadang klau nak masuk 2@3 orang sekali masuk.. sbb udara kat dalam tu kurang.. laluan pun bleh tahan jauh gak la.

antara bukit yang perlu dilalui..

belakang tu tempat potong kepala..! seram tu..!

masih original lae tuhh..!

gambar tentera dulu2

tengok ape jek tuh..? nak tembak burung kot..! haha..

kat belah belakang tu pulau jerejak.!

gambar xberapa clear.. harap maaf gambar yang diambil mnggunakan hp… harap faham..  

kesulitan amat dikesali