Arkib untuk Jun, 2009

Malim deman

Posted in teater on Jun 28, 2009 by huhu2
NIE DIA POSTER NYER

NIE DIA POSTER NYER

huhu! akhirnya dapat gak aku tengok teater… walaupun dah lame xtngok teater , terubat gak la hatiku nie.. hehee.. apa2 pun teater ni mmg best.. smua pelakon mmg dapat bwak watak mereka dngan berkesan.. lae2 watak nenek kebayan ngan jin mata telus klau xsilap aku mmang best… time aku nak update blog nie terlupa lak nak bwak list nama plakon..¬† jadik ape yang aku suka jek yang aku ingat …lae satu background musik pun gempak ngam dngan situasi masa plakon mlakukan watak…

bawah nie sdutan yang aku dapt amik.. tp xbnyak sangat sebb terlalu khusyuk tengok teater tu… (tmpat dduk baris ke4 dari barisan hadapan,, jgan mara ūüôā¬† kdang2 dah cam aku pun dalam situsai teater tu sbb dah terlalu dkat..

time tngah kemarok bercinta

time tngah kemarok bercinta

ha yang terbang tu jin mata telus

ha yang terbang tu jin mata telus

plakon2 yang klakar.. part yang membuat penonton riuh ketawa.. gamat abis

plakon2 yang klakar.. part yang membuat penonton riuh ketawa.. gamat abis

Advertisements

kesulitan amat dikesali

Posted in liku liku hidup on Jun 27, 2009 by huhu2
Mat mop
nie la mat mop..!
nie owner rumah.. baju dah nak sama ngan kaler umah da.. :)

nie owner rumah.. baju dah nak sama ngan kaler umah da.. ūüôā

pic nie aku amik sblum esoknya aku wat blog nie.. waktu tu pada kul 1.00pg. dimana satu panggilan telah dibuat kepada aku untuk mnyelamatkan kawan aku daripada lemas diakibatkan kecuaiannya sendiri. Dalam keadaan yang kelam kabut aku pergi untuk menyelamatkan kwan aku tu.hehehe..¬†¬†Dalam keadaan yang terkejut dan huru hara aku melihat keseluruhan rumahnya ditelengami air yang amat bnyak. tanpa membuang masa aku segera menelefon mat mop yang biase volunteer dalam kerja mop mengemop.. macam biasa mat¬†mop kan kata¬†ORAIT BOSS.¬†klau nak tngok muka dia ade kat pic atas.. hehe.. tu la orangnyer. ckap jek rumah kat maner.. segera dia sampai.. tp kije lain dia xwat cuma mop saje.. oleh disebabkan panggilan mngejut maka pada mlm tu kerja-kerja terpaksa dlakukan dlam keadaan yang sederhana.. sbb brang yg ade hanya mop.. maka adegan tolak menolak air hanya menggunakan mop.. tu¬†pun mat mop dah bising ckap sorang2.. yang aku dngar dia cakap.. ini orang mau tido¬†dengan air ke.. klau tngok dari segi rupa orang akan ingat yang mat top nie warga asing.. tp ingat dia adalah anak jati malaysia.. walaupun¬†mat top nie kuat bkerja ttapi mulut dia sntiasa xbrnti mngeluh sbb mlm¬†tu dia sudah sakit pinggang.. byangkan lah kerja dia tolak air dari dlam rumah smpai kluar rumah dlam masa 1jam setengah tanpa brenti…(hahaha ketawa sama dia..) xsilap aku keadaan mula terkawal pada kul 2.30pg.¬† oleh kerana masa tak mengizinkan aku menulis cite nie,trpaksalah ending cite nie kat cniee.. ok.. pngajaran disini hargailah air. jgan membazir..! chau..!

KUANG KUANG KUANG

Posted in liku liku hidup on Jun 17, 2009 by huhu2
cam pandai masak kan..!

cam pandai masak kan..!

hari nie memang hari¬†xbest bagi aku.. cite nie bermula smalam mlm.. kononnyer nak masak laa.. ok masak la gak.. aku masak ayam.. mmber aku msak sayur ngan nasi…dah siap masak cam biasa makan.tp masa mkn lae aku dah rase cam semacam jek yang aku makan.. tp lapo nyer pasal aku trus makan gak ngan mmber aku yang sorang nie, yela dah makan kat umah dia pastu sponcer brang makan.. ape lae hehehe.. aku tngok dia pun makan best jek cam aku gak.. hehe.. aku tanye dia cam rase masakan arini nie.. dia pun jawab ok jek.. tp bab ayam nie cam ade rase lain skit.. dia ckp lae mngkin sbb rase spicy kot..! . aku pun iyekan jek.. maka sambung la acara makan memakan ayam ngan nasi tu..( hehe nasi tu dia masak tp jadik bubur mmber nyer pasal aku snyapkan jek.. aku nak¬†tnye nape masak nasi¬† jadik bubur..¬†tp cam¬†kejam lak soalan tu.. jadik snyapkan jek..¬†kire mlepas la nak makan nasi..)

mase nak gi kije pagi tadi aku dah rase cam xsdap perut aku nie.. punye la tahan.. tapi aku tahan gak sampai ofis.. xsempat nak ltak barang aku dah singgah bilik air.. ape lae trus buang.. tp yang dasyat aku xleh tido mlm tdi sbb tahan sakit perut… hehe.. yang aku hairan nape mmber aku xdtang ofis arinie.. adakah lae dasyat dia kena dari aku..?

Hello world hoorey..!

Posted in Permulaan on Jun 12, 2009 by huhu2

huhu..! hari nie dalam sejarah aku wat blog 12/6/2009…. rase cam best jek.. ntah betul ke x aku xpasti lae… yang penting ade paparan dah memadai bagi aku hehehe.. yela xpenah ade blog slame nie… terima kasih jugak kat wain aka cawan yang membantu aku dalam membuat blog nie..