tahun 2013

Posted in liku liku hidup on Februari 4, 2013 by huhu2

perghh .. punya lama aku xmenulis bloh.. xpe ari nie macam rajin skit aku nak menaip.. ape yg menarik tahn 2013 nie memang buat aku rasa special.. yeah..yeah..yeah.. korang nak tau ke.. ? hehe

1. aku nak pindah rumah baru.. dah tiga tahun aku beli baru nak pindah dasyat x.. haha.. skrang tinggal nak wat wirering je.. lpas nie dah leh masuk angktat barang..

2.Tahun nie aku nak travel.. alhamdulillah.. untuk bulan january hari tu aku dah travek ke Krabi,Thailand. pergh… tmpatnyer memang leh aku katakan terbaik la.. punya la cantik pulau yg ada kat sana.. :) . xpe untuk krabi mungkin aku akan cite dihari lain ok.. (klau rajin).

3. ok klau ikutkan tarikh isteri aku akan lahirkan anak akhir bulan 4 nie.. nie lae la berdebar2 tggu.. 1st baby la katakan hehe.. alhamdulilah buat masa nie semua keadaan sihat dan terkawal.. :)

4. buat yang terbaik untuk tahun 2013..

5. harap2 tahun nie leh beli sebiji motard..! kempunan dari thun lepas.. adoi..! ada je benda lain yg nak kene setellkan dulu..

JB BACKPACKERS

Posted in klik-klik travel & outdoor on Ogos 27, 2012 by huhu2

Huhu..! nie mengenai group yang selalu aku join. Group nie ditubuhkan klau xsilap aku tahun 2008. selepas 4 tahun dengan group ini bermacam-macam tempat aku dah pegi ngan diorang nie.. Semua ahli nie, majoriti dari johor.. tp jika berminat nak join aktiviti yang mereka buat, boleh sertai mereka. tiada paksaan. follow je klau ada trip yang mereka buat.. :)

group : JB BACKPACKERS

ini antara trip yang pernah dibuat oleh group ini..
http://www.facebook.com/pages/JB-Backpackers/167406783290596?sk=info

jika berminat sertai diorang nie boleh like kat FACEBOOK group diorang nie..

http://www.facebook.com/pages/JB-Backpackers/167406783290596

 

KELAB SUKAN RC DRIFTER KULAIJAYA

Posted in hobi & koleksi on Ogos 27, 2012 by huhu2

KALI NIE POST SIMPLE JER.. APE YANG AKU NAK HEBOHKAN ADALAH KEPADA PENDUDUK KULAIJAYA JIKA ANDA BERMINAT UNTUK BERMAIN RC DRIFT, INILAH PELUANG ANDA UNTUK BERKONGSI DAN JUGA BERSAMA-SAMA MEMPELAJARI TEKNIK2 YANG DIGUNAKAN SEMASA BERMAIN RC DRIFT..

JIKA BERMINAT UNTUK SERTAI MEREKA, JANGAN MALU DAN SEGAN, ANDA BOLEH TERUS DATANG

LOKASI : TJ MART KULAIJAYA

JAM : KEBIASAANYA MEREKA BERMAIN PADA WAKTU MALAM (9.00PM-TENGAH MALAM)

HARI : SETIAP HARI ADA (TERTAKLUK KEPADA KEADAAN)

OK DIBAWAH NIE AKU BAGI ALAMAT BLOG DIORANG. SELAMAT BERSUKAN..!

http://rcdrifterskulai.wordpress.com/

2012

Posted in liku liku hidup on April 7, 2012 by huhu2

pergh.. lama sungguh xupdate.. dah malas nak wat camner kan… xpe hari nie saja je nak update skit.. !

tahun nie amat penting bagi aku.. bnyak benda perlu aku buat.. bisnes, rumah baru, hiking, eh macam2 la jugak nak citer.. leh jenuh sapa nak baca nanti.. tapi alhamdulilah bisnes yang aku wat dari tahun lepas ada peningkatan.. harap2 aku dapat teruskan kerjaya aku nie… :)

SUKAN JABATAN 4 PENJURU

Posted in liku liku hidup on November 15, 2011 by huhu2

HUHU..! bulan nie adalah bulan sukan kat ofis aku.. mingu lepas game badminton.. walaupun dapat no3 acara berkumpulan.. dah kira cukup bagus la.. walaupun terdapat 4 sahaja kumpulan..

Minggu nie pula gama bola.. nie la saat yang ditunggu2 oleh semua orang.. walaupun banyak sukan yang lain.. bolasepak juga menjadi pilihan ramai.. semalan bermula game pertama. dimana ada 4pasukan kesemuanya yang terdiri daripada kumpulan MELUR, KIAMBANG ,MAWAR DAN CEMPAKA..

KEPUTUSAN SEMALAM

MELUR VS MAWAR  ( 1-2 )

SEA GAMES 2011 JAKARTA

Posted in liku liku hidup on November 15, 2011 by huhu2

GROUP A

MALAYSIA – INDONESIA – SIGAPORE – THAILAND – CAMBODIA

KUMPULAN A

Setelah beberapa perlawanan nampaknya Skuad Malaysia menunjukkan belang..! harap dapat teruskan usaha sehingga berjaya..! MALAYSIA BOLEH..!

bulan puasa

Posted in liku liku hidup on Ogos 24, 2011 by huhu2

huhu..!

lama sudah xupdate blog nie.. bukan xde masa.. tp kekadang tu macam malas nak menaip… tp xpe ari nie aku luangkan skit masa yang ada..  aku rasa bnyak cite yang nak dicitekan kat dalam nie,tp xtau nak start yang mana dulu.. maybe lpas nie kot baru aku ready bercerita perkara yang lpas2 sehingga ke bulan posa nie..

klau dulu time bulan posa nie yang aku tggu.. sbbnya leh main meriam.. kdang2 macam nak main gak.. tp memandangkan dah lama xmain nie risau gak klau dah terjebak balik… hehe..!

ape yang aku inginkan sebelum nie tercapai.. akhirnya dapat gak aku menyertai pertandingan BMX SUPERCROSS yang diadakan di melaka.. xsilap aku dah beberapa race aku sertai.. bnyak gak pengalaman yang aku dapat.. tp yang penting sukan nie memerlukan fizikal dan mental yang kuat.. pernah satu race tu aku dah macam xde tenaga sbb sbelum tu aku sertai satu pertandingan hiking kat Jelebu,N9. esoknya race BMX.. mana xletihkan.. tp semangat tu masih kuat memandangkan  rakan2 yang lain bagi sokongan.. :) thanks ya…! nak upload pic tp lupa pulak simpan kat fail mana.. xpe nanti akan diuploadkan..

tggu next cerita ok..! selamat berpuasa..!

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.